Broccolibiffar på vita bönor

Goda enkla och gröna biffar. Går utmärkt att steka några extra och spara i kylen. Hur du serverar dem är upp till dig – varför inte lägga dem på en skiva fullkornsbröd, toppa med en klick chilimajonnäs och äta som en matig smörgås-burgare?

Broccolibiffar på vita bönor

Ingredienser, 4 portioner

6 dl kokta stora vita bönor (2 tetra á 380g, sköljda)
Halva mängden från receptet på broccolipesto LÄNK SAKNAS
200 g grill/stekost/halloumi, riven
0,75 dl potatismjöl
Salt och peppar
Oliv- eller rapsolja

Gör så här:

1. Mosa bönorna grovt med en gaffel och blanda med peston, osten och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar. 
2. Forma till biffar och stek i panna med olja tills gyllene på båda sidor. 
3. Servera förslagsvis med kokta matgryn och en kall yoghurtsås, rostade rotfrukter eller lägg i ett wrapbröd med riven rödkål och en majonnässås.

 

I samarbete med Dietistens val

Publicerad 2019-12-05 | Ändrad 2020-05-22
PP-INP-SWE-0064 Dec 2019