Tomatveteotto med rostad pumpa, grönkål och hasselnötter

Otto, alltså som i risotto, men nu på matvete och kokad i mustig tomat. Lika krämigt, ännu godare! Matgryn är ett jättebra sätt att få i sig mer hälsosamt fullkorn på. 

Tomatveteotto med rostad pumpa, grönkål och hasselnötter

Ingredienser, 4 portioner:

1 butternut pumpa
100 g grönkål
2 klyftor vitlök
3 dl matvete
500 g passerade tomater
1 dl vitt vin
2 msk grönsaksfond
1 dl + 0,5 dl riven lagrad ost
1 dl rostade hasselnötter
Salt och peppar
Raps- eller olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen 225°C. Skölj och dela pumpa i mindre bitar, de behöver inte skalas. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och salt och rosta i ugn ca 20 minuter.
2. Repa grönkålen, massera med olja och lägg på pumpaplåten när 10 minuter av pumpa-tiden återstår.
3. Skala, hacka och svetta vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt matvete, passerade tomater, vitt vin, tomatpuré, grönsaksfond och låt koka under lock i 15 minuter. Rör ner 1 dl ost innan servering och smaka av med salt och peppar. 
4. Servera tomatveteotton med rostad pumpa och grönkål. Strö över ost och hasselnötter. 

 

I samarbete med Dietistens val

Publicerad 2019-12-04 | Ändrad 2020-05-22
PP-INP-SWE-0064 Dec 2019